Philipp Kolmann
Philipp Kolmann studeerde Industrial Design in Ferblach en volgde de richting FoodnonFood aan de Design Academy in Eindhoven. In zijn ontwerppraktijk kijkt hij naar microben, schimmels, dieren en planten als samenwerkers. Hij gelooft dat het voor de toekomst van onze planeet en de mensheid essentieel is om onze houding ten opzichte van levensvormen om ons heen opnieuw uit te vinden. “Bacteriën en schimmels zijn een onzichtbare schakel tussen mensen, andere diersoorten en het land dat we bewonen.”
Zowel voor zijn werk als chef-kok, melkveehouder en designer staan onderwerpen zoals microbiologische verandering en fermentatie al vele jaren centraal. “Door middel van voedsel, geur en smaak, kunnen microben voor een verbondenheid met onze omgeving zorgen.” Als ontwerper ziet Kollman het als zijn doel dat geur en smaak beter worden begrepen, en worden herkend en toegepast als waardevolle, lichamelijke en lokale culturele data. Geur en smaak zijn instrumenten geworden in zijn werk, waarmee hij mensen raakt via lichamelijke ervaringen, zowel als chef en als designer.